Sökhjälp

Så här kan du söka bland Tidskriften Advokatens artiklar.

Här kan du söka artiklar som publicerats i Tidskriften Advokaten från år 2002 och framåt. Träfflistan ordnas kronologiskt efter publiceringsdag, med de nyaste artiklarna först.

För att söka advokat eller uppgifter om Sveriges advokatsamfund, gå till Advokatsamfundets webbplats. Du når den med hjälp av rutan till höger på sidan. För att söka på Juridiska bibliotekets sidor, gå till bibliotekets webbplats och välj "sök".

Sök på ett ord
Skriv in ditt sökord i sökfältet och klicka på ”sök”. Det har ingen betydelse om du skriver med små eller stora bokstäver.

Sökmotorn högertrunkerar automatiskt. Det innebär att du kan skriva "lag" och få träff även på artiklar som innehåller orden "lagstiftning", "lagklok" och "lagbok". Om du vill vänstertrunkera, alltså få fram sammansatt ord som slutar på ett visst ord, måsta du inleda med en asterisk, *. För att frå träffar både på ordet "oklok" och "lagklok" kan du alltså skriva "*klok" i sökförnstret.

Sök på flera ord
Du kan välja att söka efter artiklar som innehåller alla ord du skriver in i sökfältet, eller sidor och dokument som innehåller något av orden du skriver in.

För att söka på flera ord klickar du i ”och” nedanför sökfältet. Genom att skriva ”JK" och "kostnadsräkning” kan du till exempel hitta artiklar om justitiekanslerns granskning av advokaternas kostnadsräkningar.

För att söka på något av flera ord klickar du i ”eller” nedanför sökfältet. Genom att skriva ”buggning" eller "avlyssning” hittar du alla artiklar där något av dessa ord förekommer.

Avgränsa sökningen
Du kan välja att söka bara efter en viss kategori av artiklar genom att klicka i någon av rutorna längst ner. Om du exempelvis söker efter en debattartikel om Göteborgs tingsrätts avdelning på Hisingen kan du skriva ”Hisingen” i sökfältet och sedan klicka i ”Debatt" längst ner i fönstret, så får du bara träffar i kategorin ”Debatt”.

Om kategorierna
Kategorin Nyheter innehåller artiklar och notiser om aktuella händelser, lagförslag och personer.

Fokus är vinjetten för respektive tidnings tema. Här finns mer djupgående artiklar och reportage om för advokaterna viktiga frågor.

I kategorin Debatt finns debattartiklar, refektioner och praktisk juridik.

Om du söker en gästkrönika eller ett portätt av en historisk person, välj kategorin Mer att läsa.

Samfundsfrågor innehåller bland annat disciplinärenden, förteckningar över nya ledamöter, ny litteratur och information om ramavtal.

Kategorin Generalsekreteraren, slutligen, samlar alla generalsekreterarens krönikor. 

Alla artiklar i en kategori
Med hjälp av den avgränsade sökningen kan du också få fram alla artiklar som publicerats i en kategori sedan 2002. Om du till exempel vill se alla generalsekreterarens krönikor, klicka i rutan ”Generalsekreteraren” och lämna sökfältet tomt.

Äldre artiklar i Advokaten
Artiklar från åren 1998-2002 finns katalogiserade i Juridiska bibliotekets artikeldatabas. Där kan du få fram uppgifter om i vilket nummer av papperstidningen en viss artikel publicerats, men inte läsa artikeln.

Till bibliotekets artikeldatabas.

Sök i vårt artikelarkiv

  Hjälp

Till avancerad sök

Senaste numret som pdf

Omslag Advokaten nr 4/2016, länk till PDF

Redaktion

Chefredaktör
Tom Knutson
Laboratoriegatan 4
Box 27321
102 54 Stockholm
Tfn 08-459 03 25
Fax 08-662 30 19
E-post

Journalist
Kamilla Kvarntorp
Laboratoriegatan 4
Box 27321
102 54 Stockholm
Tfn 08-459 03 07
Fax 08-662 30 19
E-post

Journalist
Magnus Andersson
Laboratoriegatan 4
Box 27321
102 54 Stockholm
Tfn 08-459 03 03
Fax 08-662 30 19
E-post