Juridiska Biblioteket Hilda SHRA Menu Search Question Bubble User tie User Coin warning Check Close angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin Document hand with heart paragraph

Mörk bild av Syrien

Mellanösternkännaren Bitte Hammargren lockade rekordstor publik till Advokatsamfundet.

Ryssland vill tvinga Väst att välja mellan Assad-regimen och IS. Det sa Mellanösternkännaren Bitte Hammargren när hon talade om situationen i Syrien.

– I Genève-samtalen om Syrien har man sagt att de ska leda fram till ett övergångsstyre. Ryssland har varit konsekvent att det måste vara Assad-regimen, vilket USA har gått emot. Nu kan vi se hur Ryssland med sin militära insats vill tvinga fram en situation där Väst får välja om man vill ha regimen eller IS, sa Bitte Hammargren som höll ett föredrag på Hildary-lunchen den 12 oktober på Advokatsamfundets lokaler i Stockholm.

Lunchen som lockade rekordstor publik, 95 deltagare, hade samordnats med ”Advokat i framtiden”, Advokatsamfundets nätverk för advokater och biträdande jurister som arbetar på advokatbyrå och ännu inte har fyllt 40 år.

Bitte Hammarberg är en av Sveriges främsta Mellanösternkännare och arbetar idag som frilansjournalist, författare och föreläsare. Hon talade om själva grundorsaken till att totalt över 12 miljoner syrier har tvingats fly sina hem, antingen inom eller utom landet.

Läs mer i nästa nummer av Advokaten.