I dag den 3 juni lanserar Advokatsamfundet nya versioner av sina webbplatser.

De nya webbsidorna har en ny, luftigare form och en ändrad innehållsstruktur. Menyer och funktioner har annan utformning.

Sökmöjligheterna på de nya webbplatserna är avsevärt förbättrade och gör det enkelt att snabbt hitta rätt information.

Syftet med den nya utformningen är att öka tydlighet och användbarhet på webbsidorna.

Allt innehåll på de nuvarande webbplatserna finns kvar, men återfinns på andra ställen på webbsidorna.

Den tidigare fristående webbplatsen Advokatnätet, som vände sig till advokater och biträdande jurister, försvinner som egen webbplats. Innehållet och funktionerna från Advokatnätet har flyttats in till Advokatsamfundets huvudwebbplats.

En viktig nyhet är att webbsidornas utseende anpassar sig beroende på om man ser dem i en vanlig dator med stor skärm, på en läsplatta eller i en mobiltelefon.

Tidskriften Advokaten kan numera läsas dels i form av webbartiklar på webben, dels som blädderbar tidning på skärmen. Det gäller både aktuellt tidningsnummer och äldre nummer.

Advokatsamfundet lanserar också en helt ny webbplats som vänder sig till den rättssökande allmänheten: Advokatjouren – en webbplats där allmänheten får information om advokater och advokattjänster och kan få hjälp med att hitta rätt advokat.

Även webbplatserna för Advokatsamfundets konsumenttvistnämnd, Juridiska biblioteket, Nätverket Hilda och Stockholm Human Rights Award har fått ny form.