Du befinner dig nu på Advokatsamfundets nya webbplats, med ny form, nya smarta funktioner och en helt ny struktur.

Målsättningen med förändringarna är främst att göra det lättare för olika användare att navigera på webbplatsen. Den nya webbplatsen är också bättre anpassad för att användas på telefon eller surfplatta.

Matrikelsökningen på webbplatsen fyller en central funktion för att potentiella klienter ska hitta rätt advokater eller advokatbyråer. Den nya matrikelsöksidan är mer genomtänkt än den tidigare, och har fått tydliga sökinstruktioner.

Några nyheter kopplade till matrikeln:

  • De många verksamhetsinriktningarna har på söksidan grupperats i ett antal övergripande kategorier för att klienter lättare ska kunna orientera sig.
  • Informationstexter har tagits fram om alla verksamhetsinriktningar i matrikeln (öppnas med ett klick på i-ikonen bredvid varje inriktning).
  • Träfflistorna vid sökning har gjorts tydligare.

Se den nya matrikelsöksidan.

Några av de övriga nyheterna är:

  • En ny meny, i form av en så kallad hamburgermeny uppe i högra hörnet. Menyn öppnas med ett klick, som får de olika undersidorna att visas.
  • Nya tydliga vägar in på sidan för olika besökare, med rubrikerna ”För dig som vill anlita en advokat”, ”För dig som är advokat”, ”För dig som vill bli advokat”, ”För dig som arbetar på advokatbyrå” samt ”För dig som är journalist”

Skärmdump meny

  • Genvägar, i form av direktlänkar till relevanta sidor och dokument, på många sidor.

Skärmdump länksida