Juridiska Biblioteket Hilda SHRA Menu Search Question Bubble User tie User Coin warning Check Close angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin Document hand with heart paragraph

Rakel – konferens som ska väcka tankar

Konferens för kvinnliga jurister, tisdagen den 31 mars 2009 kl 13.00 på Clarion Hotel Sign i Stockholm.

Konferensen Kvinna och jurist – att vara chef ger dig som är chef eller funderar på att ta steget in i chefskapet en möjlighet till inspiration och tankeställare. Du får dessutom tillfälle att nätverka med ett stort antal andra kvinnliga jurister. 2008 års konferens samlade drygt 300 deltagare.

Vid årets konferens talar Elisabet Fura-Sandström, domare i Europadomstolen för mänskliga rättigheter i Strasbourg. Hon ger sina personliga reflektioner på temat "Ledarskap inom advokat- och domarkåren ur ett svenskt och kontinentalt perspektiv". Elisabet Fura-Sandström är tidigare advokat och ordförande i Sveriges advokatsamfund.

Därefter bjuds på interaktiv teaterföreställning med gruppen Vardagens Dramatik: Ställ dig jämnt!

Stämmer det att män tränas i att ta och ta för sig och kvinnor i att ge och ge med sig? I inledningen av det här seminariet får vi lära känna ett företag med drivna och ambitiösa medarbetare. En chefsposition står på spel. Viveka och Christoffer är båda målmedvetna, med drömmar om avancemang. Viveka har bättre siffror än Christoffer men brister i självförtroende. Det Christoffer saknar i siffror anser chefen vägs upp i det chefen kallar ”social kompetens”. Båda kämpar med att hitta en balans mellan arbete och familjeliv.

Föreställningen lyfter fram en rad viktiga frågor:

  • Går det att kombinera familjeliv och arbetsliv och gäller samma regler för män och kvinnor?
  • Värderas lika arbete med lika lön och lika framgång? 
  • Vilka är utmaningarna för kvinnliga aspiranter till chefspositioner?

Vardagens Dramatik arbetar med interaktiv teater där seminariedeltagarna själva får vara med och påverka utgången. Genom en dialog med rollkaraktärerna har de möjlighet att föra processen i en positiv riktning. En unik metod som förvandlar passiva åskådare till engagerade coacher.

Syftet med seminariet är att synliggöra det osynliga. Finns det hinder som står i vägen för ett jämställt arbetsliv och vilka möjligheter har vi till förändring? Genom att gestalta hur vi alla omedvetet faller in i mönster som missgynnar jämställdhet vill vi öka vår medvetenhet i frågan och motivera till framgång.

Konferensen avslutas med mingel och drinkar, samt middag för dem som väljer detta.

Välkommen till en eftermiddag med skratt och allvar som engagerar och väcker eftertanke!

Kostnad för konferensen är 950 kronor exklusive moms. I avgiften ingår kaffe samt drink och tilltugg.
Program, praktisk information och anmälan.

Kostnad för konferensen inklusive middag är 1 550 kronor exklusive moms. I avgiften ingår kaffe, drink och tilltugg samt middag med dryck.
Program, praktisk information och anmälan

Sista anmälningsdag för konferensen är den 23 februari.