Juridiska Biblioteket Hilda SHRA Menu Search Question Bubble User tie User Coin warning Check Close angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin Document hand with heart paragraph

Camilla vill bryta tystnaden kring alkoholism

Gripande berättelse och goda råd på Hildarys majträff.

Hildary i Stockholm gästades idag av affärskvinnan och nyktra alkoholisten Camilla Kuylenstierna. Inför de märkbart berörda åhörarna berättade hon om sin "karriär" som alkoholist, som grundlades i ett alkoholisthem och kom att styra Camillas liv i många år.

– Jag var 38 år när jag slutade dricka för att fly det mörka i mig, berättade Camilla Kuylenstierna.

Camilla Kuylenstierna
Camilla Kuylenstierna

Camilla berättade om hur hon, med hjälp av självdisciplin och kontroll, lyckades vara framgångsrik i sitt yrke. Samtidigt var självkänslan var i botten och drickande tog allt mer över. Först efter att flera i vänkretsen omkommit i tsunamin i Thailand under julen 2004 tog hon steget och blev nykter.

Nu kommer Camilla Kuylenstierna inom kort ut med en bok om sin alkoholism. Hon ägnar en del av sin tid åt att föreläsa om alkoholism och att ordna interventioner för att bryta ett skadligt drickande. Vid Hildarylunchen gav hon också flera goda råd om hur man kan hjälpa en vän eller kollega som har ett skadligt förhållande till alkohol.

Läs mer om Camilla Kuylenstiernas föredra och goda råd i kommande nummer av tidskriften Advokaten.