Juridiska Biblioteket Hilda SHRA Menu Search Question Bubble User tie User Coin warning Check Close angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin Document hand with heart paragraph

”Ha roligt och våga lita på magkänslan”

MP Åsa Erlandsson gav konkreta råd på Hildary.

– Jag hoppar på allting som dyker upp, och det har jag alltid gjort. det är nog en anledning till att jag står här idag. 

Det sa advokat Åsa Erlandsson, managing partner på Setterwalls, när hon gästade Hildarys novembermöte i Stockholm.

Åsa berättade öppet och konkret om utmaningar hon mött på vägen mot delägarskapet och chefsrollen, men också om hur hon hanterat dem. Hon betonade särskilt hur viktigt det är att formulera mål för vad man vill uppnå, men att sedan också våga lita på sin magkänsla och pröva det som verkar roligt och lockande. 


Intresserade åhörare på Hildary
Hildarys novemberträff samlade många unga deltagare.

En av utmaningarna, som Åsa fick många frågor om från deltagarna, var att få tiden att räcka till för både familj och karriär. Åsa Erlandsson har själv tre barn som hon varit hemma med olika långa perioder under vägen fram emot chefspositionen. Hon betonade att alla barn och föräldrar är olika, men att man kan uppnå mycket genom att tala om vad man vill för sina chefer, och att de karriärplanerna inte ändrats för att man väljer att under en period satsa på familjen istället.

– Var inte så oroliga! Var tydliga med vad ni vill istället. Det finns rätt stor förståelse då, sa hon till den unga publiken.

Åsa Erlandsson
Åsa Erlandsson uppmanade Hildarydeltagarna att ha roligt på jobbet.

Åsa Erlandsson tog också upp några utmaningar som hon mött som managing partner och chef för advokater. En av dem är, enligt Åsa, att jurister är starka individualister, som inte gärna underordnar sig gemensamma planer och mål. Åsas råd var bland annat att prata mycket med sina medarbetare och försöka förankra besluten så mycket som möjligt, att omge sig med en bra ledningsgrupp och att hitta mentorer att prata av sig hos.

Läs mer om Åsa Erlandssons föredrag i kommande nummer av tidskriften Advokaten.