Juridiska Biblioteket Hilda SHRA Menu Search Question Bubble User tie User Coin warning Check Close angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin Document hand with heart paragraph

Pokerkväll på Advokatsamfundet

Magdalena In de Betou: Poker fostrar till logiskt tänkande.

Det var högt spel i Advokatsamfundets lokaler i torsdags. I potten låg förutom omätlig ära bland annat en spadag på Sturebadet i Stockholm när Hildary bjöd in till pokerskola med skådespelerskan och pokerproffset Magdalena In de Betou som har spelat poker-VM i Las Vegas.

Enligt henne kan advokater, inte minst kvinnliga sådana, ha nytta av att kunna spela poker. Hon inledde med att säga att poker gör oss till bättre människor, och visade sitt pokerface, hur det går till att hantera markerna på exakt samma sätt oavsett vad hon sitter med för kort.


Stor koncentration i Hildarys pokerskola.

– Spelet fostrar till disciplin, analytiskt och logiskt tänkande samt inte minst tålamod, sa Magdalena In de Betou.

Hon framhöll att poker är ett bra sätt att träna på att korrekt bedöma situationer. Det förbättrar förståelsen för andras agerande och bakomliggande motiv. Det bestraffar impulsivitet och bestraffar dem som inte respekterar matematiska realiteter.


Advokater kan ha nytta av att kunna spela poker, framhöll Magdalena In de Betou.

Efter några ord om hur män generellt sätt övervärderar sina kort och om att kvinnor brukar underskatta sin hand, sin förmåga, gick Magdalena In de Betou igenom grunderna i Texas hold ’em innan det var dags att satsa och syna för aftonens pokerhajar.

Läs mer i nästa nummer av Advokaten!