Juridiska Biblioteket Hilda SHRA Menu Search Question Bubble User tie User Coin warning Check Close angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin Document hand with heart paragraph

Hildary i april

Migrationsverkets generaldirektör Anders Danielsson talar om ledarskap under temat ”Tro på människans kraft”

Välkomna till april månads Hildarylunch onsdagen den 10 april 2013 kl. 12.00 på Advokatsamfundet, Laboratoriegatan 4 i Stockholm som gästas av generaldirektören Anders Danielsson.

Anders Danielsson

Foto: Tomislav Stjepić

Sedan några år tillbaka arbetar Migrationsverket med Lean som utvecklingsfilosofi och har nått framgång med det. Tankesättet bygger på en stark tilltro till medarbetarnas kompetens och vilja att delta i utvecklingen av verksamheten. Vid lunchen kommer generaldirektören att prata om hur det är att leda i leanmiljö och vilka krav det ställer på chefen. Det handlar bland annat om att vara ödmjuk, öppen, coachande och verklighetsnära i sitt ledarskap.

Anders Danielsson är sedan april 2012 generaldirektör och chef för Migrationsverket. Dessförinnan arbetade han i flera olika befattningar inom polisen, senast som generaldirektör för Säkerhetspolisen (Säpo) och innan dess som länspolismästare i Skåne respektive chef för utvecklings- och strategiavdelningen vid Rikspolisstyrelsen.

Som nybliven medlem i Hildas projekt Ruben vill han hjälpa fram fler kvinnliga chefer och ledare inom staten. Han uttrycker att det är en rättvisefråga och där finns det en del att göra.

Bindande anmälan via e-post till irma.lahtinen@advokatsamfundet.se och genom inbetalning av 110 kr (inklusive moms) på bankgironummer 5148-7759. OBS! Ange 4243 och ditt namn/samtliga deltagares namn på inbetalningen. Vänligen invänta bekräftelse på din anmälan före inbetalning då antalet platser är begränsat.

Sista dag för anmälan är måndagen den 8 april 2013. Hjärtligt välkommen!