Juridiska Biblioteket Hilda SHRA Menu Search Question Bubble User tie User Coin warning Check Close angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin Document hand with heart paragraph

Att växla mellan arbete som advokat och ordinarie domare – och sedan växla tillbaka igen

Välkomna till lunchföreläsning med advokat Fanny Gleiss Wilborg.

Den 29 november 2017 kl. 11.45 i Stockholm.

Hildary bjuder tillsammans med Advokat i framtiden in till en lunchföreläsning som gästas av Fanny Gleiss Wilborg, som är advokat och grundare av Advokatfirman Lundberg & Gleiss samt tidigare chefsrådman och rådman i tingsrätt.

Fanny Gleiss Wilborg

Lunchen äger rum onsdagen den 29 november 2017 kl. 11.45–13.00 i Advokatsamfundets lokaler på Laboratoriegatan 4 i Stockholm. Lunchen serveras från kl. 11.45. Kom gärna i god tid. Vi inleder med mingel samt enklare lunch och kaffe.

Fanny Gleiss Wilborg är advokat och grundare av Advokatfirman Lundberg & Gleiss, som är inriktad på tvistlösning och uppdrag som skiljedomare. Under sin karriär har hon växlat mellan att arbeta som advokat och domare, inte bara en utan flera gånger. Efter att ha påbörjat domarutbildningen arbetade Fanny som advokat och biträdande jurist vid Mannheimer Swartling Advokatbyrå. Hon har därefter tjänstgjort som rådman vid Stockholms och Nacka tingsrätter samt sedermera som chefsrådman vid Södertörns tingsrätt, för att nu återvända till advokatbranschen.

Fanny har därmed erfarenhet av att arbeta på stor advokatbyrå men även av att starta egen verksamhet. Hon har därtill en gedigen domarkarriär bakom sig, varav de senaste åren som chefsdomare.

Fanny har alltså flera gånger tagit stora kliv yrkesmässigt och visat att det är möjligt att byta bana inom juridiken. Under lunchen kommer hon att berätta om vad som har varit hennes drivkrafter för förändring, de utmaningar hon stött på men också alla möjligheter som dykt upp och vilka lärdomar hon hittills har samlat på sig.

Anmälan

Bindande anmälan sker via e-post till irma.lahtinen@advokatsamfundet.se och genom inbetalning av 125 kr (inklusive moms) på bankgironummer 5148-7759. OBS! Ange referens 4319 och ditt namn/samtliga deltagares namn på inbetalningen. Vänligen invänta bekräftelse på din anmälan före inbetalning då antalet platser är begränsat. Ange också önskemål om specialkost.

Sista dag för anmälan är den 27 november 2017.