Juridiska Biblioteket Hilda SHRA Menu Search Question Bubble User tie User Coin warning Check Close angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin Document hand with heart paragraph

Månadens Hilda april 2015

Nyfiken på Anita Wickström

Direktör och chef för Revisorsnämnden

Jag har valt att bli chef inom statsförvaltningen därför att: Det ger mig en möjlighet att, i dialog med andra, påverka i frågor som intresserar mig och att ta ansvar för helheten.

Boken om min karriär skulle jag vilja ge rubriken: En bra dag på jobbet.

 

 

Vem är din förebild som ledare? Jag har inte någon enskild person som förebild. Däremot har jag lärt mycket av de chefer och ledare jag själv haft genom åren.

 

Vilken ledaregenskap anser du är mest värdefull? Förmågan att lyssna och att kommunicera på ett bra, respektfullt och tydligt sätt.  

 

Vilket är ditt värsta snedsteg i karriären och vad har det lärt dig? Att inte lita på magkänslan när det gällde en person som jag arbetade tillsammans med.  

 

Hur gör du för att ladda batterierna? Jag drar mig tillbaka till mitt och makens lilla hus i Östergötland, läser deckare eller åker till min favoritby i Frankrike.

 

Vilken är din favoritapp? Här är jag tråkig, men efter det att vi blev med hus på landet – vackertväder.se

 

Vad anser du om svart nagellack? Svart är en av mina favoritfärger. Svart nagellack är dock inget för mig, men kan vara snyggt på andra.

 

Vad tror du kommer att bli den stora framtidsfrågan inom din bransch? Även framledes tror jag att förtroendefrågorna kommer att stå högt på dagordningen för revisorsbranschen.

 

Om du tänker tillbaka på dig själv som nyanställd på byrå eller inom rättsväsendet – vilket råd hade du då velat ge dig själv? Satsa på och utveckla dig inom det du är intresserad av och tycker är roligt. Det är där du kommer att göra bäst ifrån dig professionellt och det är också där du kommer att känna dig mest nöjd på ett personligt plan.