Juridiska Biblioteket Hilda SHRA Menu Search Question Bubble User tie User Coin warning Check Close angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin Document hand with heart paragraph

Månadens Hilda september 2012: Eva-Maj Mühlenbock

Eva-Maj Mühlenbock

Eva-Maj Mühlenbock
Advokat

Personligt: Make och två söner. Stort intresse av samhällsfrågor. Läser mycket och älskar att resa.

Chefstips: Förmedla glädje och engagemang. Var tillgänglig. Känn stolthet när dina medarbetare utvecklas.

 

Vi måste förmedla glädjen i advokarollen!

Sommaren 2011 spelade jag in en podcast för Dagens Juridik där jag pratade om behovet av goda förebilder. Jag var inledningsvis lite tveksam till att tacka ja till uppdraget, mest för att jag var osäker på om någon skulle lyssna på mitt program. Andra talare var bl.a. Stefan Lindskog och Mårten Schultz, några betydligt mer namnkunniga jurister än vad jag är. Men vad jag blev förvånad och glatt överraskad. Jag har fått och får otroligt många mail från både män och kvinnor som uppenbarligen har funderat kring denna fråga och som också frågar sig varför just advokatbranschen har problem att behålla seniora kvinnor att utvecklas till framgångsrika delägare.

Det är min absoluta övertygelse att advokatyrket borde vara särskilt attraktivt för kvinnor genom att så många möjligheter att jobba flexibelt kan erbjudas. Det är förvisso ett hårt arbete som kräver sitt engagemang, men det har vi gemensamt med många andra yrkesgrupper. Kan en del av förklaringen vara att branschen är ”omogen” på så sätt att vi inte är tydliga med att det är ett hårt arbete, särskilt de första åren, men att vi inte heller är tydliga med vilken glädje det innebär att vara advokat. Att få förmånen att på grund av förtroende arbeta med kvalificerade, komplexa frågor och känna att man gör skillnad. Våra klienter väljer oss för varje enskilt uppdrag och valet handlar enbart om förtroende och kompetens.

Varje nytt uppdrag och ärende är ett privilegium som vi har att uppskatta och vårda. Peter Danowsky, en framgångsrik advokat i Stockholm liknade en gång i en artikel advokatyrket vid smultron: unikt och värt att vårda.

Så hur ska vi då förhålla oss för att den nya generationens jurister inklusive kvinnorna ska ha advokatyrket som ett självklart förstaval? Jag tror att vi måste vara bättre på att förmedla glädjen över vårt yrkesval. Genom att vara goda förebilder kan vi få de duktiga kvinnorna att vilja stanna kvar inom branschen. Vi behöver alla inspiration på många sätt och goda förebilder finns överallt, både män och kvinnor. Några av dessa förebilder finns inom nätverket Hilda. Fantastiskt duktiga kvinnor från hela rättsväsendet som delar med sig av sin erfarenhet, ger goda råd och inspirerar många.

Jag vill uppmana alla kvinnliga jurister att engagera sig i frågan. Var goda förebilder för era kollegor och låt er inspireras av goda krafter som vill göra skillnad. Var lojal mot dina kvinnliga kollegor. Jag tror kanske inte som den förre utrikesministern i USA, Madeleine Albright, att det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra. Däremot är jag övertygad om att näringslivet i stort skulle se annorlunda ut om vi kvinnor i större utsträckning stödjer och uppmuntrar våra kvinnliga kollegor.