Juridiska Biblioteket Hilda SHRA Menu Search Question Bubble User tie User Coin warning Check Close angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin Document hand with heart paragraph

Peder Hammarskiöld

Advokat

Peder Hammarskiöld

Varför ingår du i Ruben?
– Jag är en av grundarna av Advokatfirman Hammarskiöld & Co. Vi är en affärsjuridisk byrå, verksamma inom M&A, bank och finans, processer och skiljeförfaranden, immaterialrätt och IT/media/telekom samt EU – och konkurrensrätt. Även om vi är baserade i Stockholm är många av våra uppdrag internationella.
Att vara mentor är ett ömsesidigt lärande: Dels gläds jag åt att se en ung jurist växa in i rollen som advokat eller utvecklas inom något annat juridiskt område. Dels får jag möjligheten att se dagens affärsliv ur ett annat perspektiv, förmedlat av någon som är kvinna och yngre.

Vad vill du bidra med inom Hilda?
– Jag vill uppmuntra kvinnligt ledarskap och inspirera kvinnor till att ta steget och bli chefer och delägare – det behövs fler kvinnor på ledande positioner inom företag, advokatbyråer och domstolar. Därför vill jag stödja kvinnliga unga jurister och aktivt delta i nätverket Hilda.