Juridiska Biblioteket Hilda SHRA Menu Search Question Bubble User tie User Coin warning Check Close angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin Document hand with heart paragraph

Åsa Erlandsson

Advokat

Åsa Erlandsson

Bakgrund
Min bakgrund är rätt traditionell med tingstjänstgöring på Stockholms tingsrätt, fiskal vid Svea hovrätt och ett par års utlandsstudier. På Setterwalls har jag varit sedan slutet av 1990-talet och jag är sedan några år tillbaka delägare i byrån. Jag har tidigare varit chef (managing partner) för Setterwalls Stockholmskontor. Idag är jag tillsammans med en kollega chef för både vårt Stockholms- och Göteborgskontor.

Medlem i Hilda sedan 2012.

Varför behövs nätverket Hilda och dess projekt?
Jag tror på att vi växer med utmaningar och på att hellre tacka ja en gång för mycket än en gång för lite. Som jag ser det handlar det om att våga släppa taget och göra saker fast vi inte vet exakt hur och var det landar. Men av egen erfarenhet vet jag hur lätt det är att som kvinnlig jurist drabbas av tanken "Om ingen annan klarat det, varför skulle jag då göra det?". Och då är ju saken just den att det finns massor av framgångsrika kvinnliga chefer och andra kvinnliga förebilder inom juristkåren – vi måste bara se till att synas ordenligt. Dessutom har vi massor att lära varandra och andra, t.ex. om hur vi kan stötta och hjälpa varandra genom nätverkande, konkreta råd och inspiration. Det kan vi göra genom Hilda och dess projekt.