Juridiska Biblioteket Hilda SHRA Menu Search Question Bubble User tie User Coin warning Check Close angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin Document hand with heart paragraph

Kathrin Flossing

F.d. riksdagsdirektör

Bakgrund:
Jag sökte och fick min första chefstjänst för drygt 15 år sedan. Det var en av mina manliga chefer som uppmanade mig att söka, men jag hade nog gjort det ändå. Att vara chef visade sig vara precis så roligt och utvecklande som jag hade trott och på den vägen är det. Det ena jobbet har gett det andra och jag har hunnit med att vara chef på olika nivåer och i olika organisationer, både inom och utom rättsväsendets område.

Vid det här laget har jag faktiskt varit chef halva min yrkesverksamma tid. Tiden har gått väldigt fort och jag har hela tiden lärt mig nya saker, både inom olika sakområden och om hur människor fungerar. Det är aldrig tråkigt att vara chef. Uppgifterna är mångfacetterade och arbetets innehåll blir i stor utsträckning till det man själv gör det. För mig kan det inte bli så mycket bättre än så.

Varför behövs nätverket Hilda?
Hur roligt och utvecklande det än är att vara chef så är det också ensamt ibland. Därför behöver man kollegor och andra personer utanför arbetsplatsen att dela glädjeämnen och bekymmer med. Ett nätverk som Hilda är guld värt! Det jag uppskattar mest är att vi stöttar varandra, hämtar kraft från varandra, berikar varandra med tips och goda råd - och att vi har himla trevligt tillsammans på våra träffar.

Om vi Hildor dessutom genom olika projekt och genom att vara goda förebilder kan bidra till att yngre kvinnor väljer att ta steget till en chefsposition eller ett delägarskap har vi verkligen lyckats. Jag har varit medlem i Hilda sedan starten i januari 2006.