Juridiska Biblioteket Hilda SHRA Menu Search Question Bubble User tie User Coin warning Check Close angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin Document hand with heart paragraph

Tone Myhre-Jensen

Managing partner, advokat

Tone Myhre-Jensen

Bakgrund:
Jag började på Cederquist 1999 och har min grund i den breda transaktionsjuridiken, med fokus de senaste tio åren på kapitalmarknadsfrågor. Med undantag för en period i London då jag arbetade på bolag så har jag arbetat som advokat och är sedan 2009 delägare och sedan några år tillbaka även Managing Partner på Cederquist.

Varför behövs nätverket Hilda och dess projekt?
Jag hoppas att jag tillsammans med övriga medlemmar i Hilda kan inspirera fler unga tjejer och kvinnor att vilja ta klivet in i ledande roller inom affärsjuridiken och inte låta eventuella tvivel på den egna förmågan, andras förutfattade meningar eller andra hinder vara begränsande. Jag hade i början av min karriär en föreställning av att man behövde vara på ett visst sätt för att ”passa in” som delägare i en affärsjuridisk firma och som chef/ledare. Idag har jag landat i att det inte finns något sådant ”måste” utan att det blir bäst om man gör det på sitt eget sätt. Hilda kan vara ett sätt att visa att det finns flera sätt och vägar att vara som chef/ledare i rättsväsendet, förvaltningen och advokatkåren.