Söker du efter en advokat eller advokatbyrå som kan hjälpa dig med en viss juridisk fråga?

Använd de två översta sökfälten ”Juridisk inriktning”och ”Ort”. Du kan välja att fylla i båda sökfälten eller bara det ena.

Om du klickar på pilen i fältet ”Juridisk inriktning” får du fram en rad olika områden som advokater arbetar med. 

Välj sedan en av de juridiska inriktningar som dyker upp till höger om de 14 kategorierna, och klicka på Sök. Det går att klicka i flera inriktningar inom samma kategori samtidigt.

Om du är osäker på vad de olika inriktningarna betyder: klicka på det lilla ”i” som finns intill varje inriktning så får du en presentation.

Om du vill ha en advokat som bor nära dig är det också bra att välja i fältet ”Ort” innan du söker. Klicka på pilen så får du fram en lista på orter att välja mellan.

Söker du efter en viss advokat, biträdande jurist eller advokatbyrå som du vet namnet på?

Använd ett eller flera av sökfälten ”Advokatens förnamn”, ”Advokatens efternamn” och/eller Byrå.

Om du är osäker på ett personnamn eller byrånamn kan du använda funktionen att söka på bara en del av namnet. Söker du exempelvis en advokat som heter Susanne, men är osäker på om hon stavar med e på slutet, kan du skriva ”Susann”.

Söker du efter en svensk advokat som arbetar i ett annat land?

Gå till sökfältet ”Land”, klicka på pilen och välj sedan ett land.

Du kan söka både efter land och verksamhetsinriktning och ort.

Söker du en advokat som talar ett visst språk, t.ex. ditt modersmål?

Gå till sökfältet ”Språk” och klicka på pilen. Välj i listan som dyker upp.

Du kan söka både efter språk och verksamhetsinriktning och ort.

Söker du efter en europeisk advokat i ett annat land än Sverige?

Använd sökportalen Find a lawyer.

Ingen träff? Testa det här!

  • Har du sökt efter en advokat på en liten ort (stad) och inte fått någon träff? Prova att söka på närliggande och lite större orter (städer).
  • Om du sökt efter en person eller en advokatbyrå: kontrollera att du har stavat rätt. Sökningen fungerar bara om du stavar helt rätt. Är du osäker på stavningen på advokatens eller advokatbyråns namn kan du pröva att söka på bara en del av namnet, t.ex. ”Lars” som efternamn om du söker efter en Larsson eller Larson.

Tips för dig som söker

  • Du kan välja mellan att fylla i bara ett eller flera sökfält.
  • Det spelar ingen roll om du skriver in små eller stora bokstäver.
  • Du kan söka utifrån hela namn, eller delar av namn. En sökning med ”son” som efternamn ger alltså träffarna Ericsson, Larson med flera.
  • Om du är osäker på ett namn kan du använda funktionen att söka på bara en del av namnet. Söker du exempelvis en advokat som heter Susanne, men är osäker på om hon stavar med e på slutet, kan du skriva ”Susann”.
  • Söker du på ”Juridisk inriktning” eller ”Ort” får du en lista med advokatbyråer som resultat, om du inte fyllt i sökfälten för förnamn eller efternamn eller har kryssat för en titel.
  • Om du söker på för- eller efternamn, eller har kryssat för en titel, visas en lista med personer.

 

Här kan du få tips

Det kan ibland vara svårt att veta vad de olika inriktningarna betyder, och vilken specialinriktning som gör en advokat lämplig att hjälpa dig med just ditt problem. Till hjälp finns en lista över några vanliga juridiska problem och vilka inriktningar du kan söka efter för att få hjälp med dem.
Till listan