Den 31 augusti besökte den palestinske presidentens representant i Stockholm tillsammans med två av president Abbas rådgivare Advokatsamfundet. Presidentens rådgivare var i Sverige för att delta i Givarkonferens om den humanitära situationen i de palestinska områdena.

Salah Abdel Shafi, chef för PLO:s representation i Stockholm, fil. dr. Mohammad A. Mustafa och Marwan Abdelhamid bjöds på lunch på Advokatsamfundet. De berättade för generalsekreterare Anne Ramberg, samfundets vice ordförande Tomas Nilsson och advokat Per Stadig om situationen på de palestinska områdena.
 
Med vid mötet var också  Generalsekreterare  Christian Åhlund och Agneta Johansson från International Legal Assistance Consortium, ILAC. ILAC bedriver tillsammans med Advokatsamfundet ett projekt för att stödja den palestinska advokatkåren och bistå med utbildning i mänskliga rättigheter. Projektet har nu fått skjutas upp, på grund av den osäkra situationen i Palestina.
 
De palestinska representanterna berättade  om den mycket allvarliga situationen i Gaza. 

 

På bilden fr. vänster: Agneta Johansson, ILAC, Mohammad A. Mustafa, advokat Tomas Nilsson, Advokatsamfundet, advokat Anne Ramberg, Advokatsamfundet, advokat Per Stadig, Marwan Abdelhamid, Christian Åhlund, ILAC och Salah Abdel Shafi.