Det började med att två tonårsflickor upptäcktes hängda i ett träd utanför sitt hem i maj. De hade innan de mördades utsatts för en gruppvåldtäkt när de lämnade hemmet för att gå på toaletten.

Eftersom det saknas inomhustoaletter tvingas kvinnor att gå ut efter mörkrets inbrott, vilket spelat en central roll i många av de protester som kvinnoorganisationen All India Democratic Women's Association (AIDWA) arrangerat efter morden på flickorna.

Dådet har väckt starka känslor i hela världen och i Indien har det lett till att demonstranter och polis har drabbat samman. Indiens nya premiärminister Narendra Modi har signalerat att myndigheterna måste göra mer för att skydda landets kvinnor, men en parlamentsledamot från hans parti Indiska folkpartiet (BJP) sa i ett uttalande att våldtäkt är ”rätt ibland och fel ibland”.

Nu kommer information om nya liknande fall. I början på juni påträffades en kvinna hängd i ett träd. Polisen misstänker att hon först våldtagits, men utesluter inte att det kan handla om ett hedersmord. Bara ett dygn tidigare påträffades en annan kvinna mördad på samma sätt.

Många av de våldtäktsfall som nystats upp på senare tid har det gemensamt att offren kommer från fattiga förhållanden och tillhör landets lägsta kaster.