Omslag Advokaten nr 9 2012

Advokatdagarna 2012: En formidabel uppföljning
Den andra upplagan av Advokatdagarna samlade över 500 entusiastiska deltagare från hela landet och även från andra länder den 8–9 november på Grand Hôtel i Stockholm. Advokatsamfundets nyinstiftade pris för framstående gärningar inom advokatyrket delades ut för första gången. Thomas Olsson fick priset för sitt stora och långvariga engagemang och arbete för rättssäkerhet.
Läs mer

Vapendragare eller vägvisare?
Falska erkännanden. Misstänkta som skyddar den verklige gärningsmannen. Målsäganden som inte vågar berätta sanningen. De kallas advokatetiska dilemman.
Läs mer

Det finns ljus i mörkret
Ansvaret vilar tungt på advokaterna när det gäller att identifiera brister i den demokratiska fernissan varhelst de äger rum och att värna den goda rättsstaten, menar generalsekreterre Anne Ramberg.
Läs mer

Ris och ros från remissinstanserna
Tvångsmedelsutredningen får genomgående beröm för sin ordentliga genomgång av hur hemliga tvångsmedel används. Däremot är remissinstanserna tydligt oeniga om förslagen.
Läs mer

Så ser högerextremisterna på sin omvärld i dag
Förutom en högerextremistisk världsbild har Anders Behring Breivik en barndom som skadade honom svårt, något som är en viktig del i att förstå hur han kunde bli en massmördare.
Läs mer 

Till Advokaten nr 9