Den 13 oktober ägde Juristmässan rum på Stockholms universitet. Mässan riktar sig till juridikstudenter, och tillsammans med en rad olika advokatbyråer, med flera, var Advokatsamfundets kansli på plats i en monter.

Juristmassan_2022_736.jpg
Foto: Karin Flygare

Montern bemannades av Jennifer Jung och Karin Hall, som båda arbetar som handläggare på Advokatsamfundet. Många studenter stannade till vid samfundets monter, gjorde ett quiz och ställde frågor.

– Många är intresserade av att veta hur man blir advokat, hur inträdeskraven ser ut och vad Advokatsamfundet gör i övrigt, som exempelvis hur vi utövar tillsyn, berättade Jennifer Jung och Karin Hall.

Två av besökarna i montern var Felicia Torstensson och Jakob Ahlback, som båda läser tredje terminen på juristprogrammet på Stockholms universitet. De drömmer båda om advokatyrket.

– Att bli advokat är ett mål jag siktar mot i framtiden. Det känns som att man får större möjligheter att själv välja vad man ska jobba med. Det innebär säkert stort ansvar och mer jobb, men samtidigt möjligheter att göra skillnad i samhället. Till exempel hur rättssystemet tillämpas – att se till att det går till på rätt sätt. Affärsjuridik är det som jag har tänkt mig, men vi får se, sa Felicia Torstensson.

Humanjuridik är det som lockar Jakob Ahlback mest.

– Jag vill jobba med något som gör att jag kan hjälpa människor, och då är advokatyrket en bra väg att gå, sa han.