Vill du bevaka utvecklingen och förändringarna i Rättssverige? Då har vi ett spännande jobb för dig.

Uppgifterna: Vi söker en driven och erfaren journalist till Advokatsamfundets tidskrift Advokaten och till samfundets webbplatser. Tjänsten är mycket omväxlande. Du får skriva såväl stora reportage som snabba nyheter. I arbetet ingår även att producera och skicka ut elektroniska nyhetsbrev. Dessutom är du en viktig person i arbetet med att fortsätta utveckla tidskriften och webbplatserna. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Din profil: Du bör ha journalistutbildning på högskolenivå, och goda kunskaper om juridik och rättsväsendet. Du har minst några års journalistisk erfarenhet och är van vid och tycker om att skriva reportage. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete inom organisation eller företag och av webbpublicering i Episerver eller annat publiceringsverktyg.

Tidskriften Advokaten, som kommer ut med nio nummer per år, är en av Sveriges viktigaste tidskrifter inom rättsområdet. Vi berättar konkret om de vardagsnära frågorna för advokatkåren samtidigt som vi sakligt och analyserande visar på de stora förändringarna.

Advokatsamfundet har flera olika webbplatser och du kommer att arbeta med samtliga. En viktig del av webbarbetet handlar om nyhetsrapportering och omvärldsbevakning.

Tjänsten kräver att du har god stilistisk förmåga samt goda kunskaper i svenska och engelska. Redaktionen finns på Advokatsamfundets kansli.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt eftersom intervjuer sker fortlöpande. Skicka din ansökan antingen med e-post till advokaten@advokatsamfundet.se, eller med vanlig post till

Tidskriften Advokaten
Box 27321
102 54 Stockholm

Märk kuvertet ”Journalist”. Bifoga CV, betyg och arbetsprover. Ange löneanspråk, tidigaste anställningsdatum och referenser. Provanställning tillämpas.

För mer information kontakta Tom Knutson, chefredaktör, 08-459 03 25, advokaten@advokatsamfundet.se eller besök www.advokatsamfundet.se.