Per Hedman
Advokat Per Hedman

Internationellt samarbete kan ge goda kontakter och bidra till professionell utveckling.
Det berättade advokat Per Hedman, styrelsemedlem och svensk representant i AIJA, Association Internationale des Jeunes Avocats, som gästade februari månads lunchseminarium i projektet Advokat i framtiden.

AIJA arrangerar varje år ett 20-tal seminarier i olika ämnen, en årlig kongress och två halvårsmöten. Arrangemangen är värdefulla inte bara för sin höga nivå, enligt Per Hedman, utan också för att de ger goda kontakter. Dessutom får unga advokater och biträdande jurister chans att föreläsa och dela med sig av sin kunskap, vilket är utvecklande i sig, förklarade Hedman.

AIJA är naturligtvis inte den enda organisationen som erbjuder internationellt samarbete och utbyte, betonade Per Hedman. Men det finns fördelar med att AIJA just är till för de unga. Det är lättare att komma fram och få ta plats än i många andra sammanhang. Dessutom skapar åldersgränsen på 45 år en speciell dynamik eftersom människor i ledningen byts ut ganska ofta, påpekade Hedman.

– Min ambition är att få åtminstone några av er att pröva på det här, sa Per Hedman till de ungefär 50 unga advokater och biträdande jurister som deltog i seminariet.

Cirka 50 unga advokater och jurister lyssnade på Per Hedman
Cirka 50 unga advokater och jurister lyssnade på Per Hedman

AIJA är en global organisation för advokater och bolagsjurister under 45 år. AIJA arrangerar möten, seminarier och kurser för att främja kontakter och karriärbyggande för unga advokater världen över.

Se fler bilder från lunchseminariet!

Läs mer på AIJAS webbplats!