Debatten om advokaters marknadsföring och agerande i rättssalen fortsätter. Advokatsamfundets generalsekreterare Mia Edwall Insulander bemöter nu kritiken mot Advokatsamfundet i en debattartikel i Dagens nyheter publicerade på webben igår den 5 november.

I debattartikeln skriver Mia Edwall Insulander bland annat: ”Alla synes vara överens om att det är en mindre grupp av advokater som väckt den kritik som framförts den senaste tiden. Att därigenom döma alla advokaters integritet och etik samt påstå att Advokatsamfundet ignorerar varningar gynnar varken debatten eller rättsprocessen. Låt oss istället med gemensamma krafter verka för att säkerställa en hög etik och respekt för varandras yrkesroller så att förtroendet för rättsstaten upprätthålls.”

Mia Edwall Insulander diskuterade också igår, den 5 november, situationen och vad som kan göras med Lena Medelius, chefsåklagare på Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet, i Sveriges radios Studio ett. Mia Edwall Insulander medverkade dessutom i SVT:s Morgonstudio idag, där hon diskuterade med chefsåklagare Carl Mellberg.

Läs debattartikeln.

Hör diskussionen i SR:s Studio ett.

Se diskussionen i SVT:s Morgonstudio. Inslaget startat omkring 19 minuter in i programmet.