Utbildningsprogrammet European Lawyers Programme (ELP) är öppet för ansökningar till perioden 15 april – 28 juni 2019. Sista ansökningsdag till 2019 är den 15 november 2018.

ELP riktar sig till kvalificerade jurister med minst två års yrkeserfarenhet och goda kunskaper i engelska. Upp till tolv deltagare antas. ELP är gratis, men deltagarna står för sina egna bostads- och levnadskostnader under programmet.

ELP består av två delar: en introduktionskurs om det skotska rättssystemet med domare, advokater och forskare som bland annat omfattar muntlig och skriftlig framställning riktad till rätten samt en praktikdel där man följer en domare i de högsta skotska instanserna för brottmål och civilmål, en högkvalificerad advokat (Queen’s Counsel) och en yngre advokat. Det skotska rättssystemet är intressant på så sätt att det är en blandning mellan brittisk common law och kontinentaleuropeisk rätt.

ELP genomförs av den skotska advokatorganisationen Faculty of Advocates och European Lawyers Association sedan över 40 år.

Information om ansökan till ELP 2019

Praktisk information om ELP 2019

Ansökningsblankett till ELP 2019