Advokatsamfundet bjuder in till en informationsträff med Polismyndighetens avdelning för särskilda utredningar och särskilda åklagarkammaren.

I somras rapporterades det i media om att en ung man med intellektuell funktionsnedsättning med ett leksaksgevär hade skjutits till döds av poliser. Några månader tidigare rapporterades det om att förundersökningen mot en polis som tidigare hade gripits misstänkt för våldtäkt lagts ner. Detta är exempel på händelser som rönt uppmärksamhet i media under föregående år och som kan väcka frågor kring hur poliser och andra aktörer inom rättsväsendet granskas vid misstanke om brott.

Vad händer när en polis eller annan aktör inom rättsväsendet anmäls eller misstänks för brott? Vem granskar händelserna och hur organiseras och bedrivs dessa utredningar?

På seminariet talar Ebba Sverne Arvill och Jan Carlsson, båda verksamma vid avdelningen för särskilda utredningar inom Polisen, och Anders Jakobsson från särskilda åklagarkammaren under temat Utredningar mot poliser och andra aktörer inom rättsväsendet. Därefter finns tid till frågor och diskussion.

Informationsträffen äger rum måndagen den 1 april 2019 kl. 17.30–19.00 i Advokatsamfundets lokaler på Laboratoriegatan 4 i Stockholm. Smörgås och kaffe serveras.

Anmälan

Seminariet är kostnadsfritt.

Anmälan sker via denna webbsida och är bindande.

Vänligen invänta bekräftelse på anmälan, då antalet platser är begränsat.

Sista dag för anmälan är torsdag den 28 mars 2019.