Advokatsamfundets generalsekreterare Mia Edwall Insulander intervjuades igår, den 4 mars, i en stor artikel i Dagens Industri.

Mia Edwall Insulander uttalar sig i artikeln bland annat om dagens fokus på brottslighet och hårdare tag.  

”Politikerna från alla läger försöker övertrumfa varandra i att kräva hårdare tag. Just nu känns det som om vi är de enda som håller emot, vilket bara gör vår röst ännu viktigare. Vi vill så klart också att brottsligheten ska minska och att medborgarna ska känna sig trygga i samhället, men frågan är vad som är rätt väg dit. Rättssäkerheten måste värnas” säger hon.

Även debatten om etiska övertramp från advokaters sida tas upp. Mia Edwall Insulander betonar att det är en mycket liten andel av samtliga advokater som bryter mot de advokatetiska reglerna. Samtidigt, menar hon, är det i grunden bra att dessa fall uppmärksammas.

”I grunden ser jag positivt på de ökade skriverierna och debatten om advokatetik. Vi har en nolltolerans mot etiska brott. Därför tycker vi att det är bra att fallen uppmärksammas, så de kommer till vår kännedom och att vi kan pröva ärendena i vår disciplinnämnd”, säger Mia Edwall Insulander i artikeln.

Läs porträttet i Dagens Industri (inloggning krävs).