Regeringen har utsett advokat Thomas Bodström till ny landshövding i Stockholms län. Hans förordnande som landshövding och chef för Länsstyrelsen i Stockholms län gäller från och med den 1 november 2017 till och med den 31 oktober 2023.

Thomas Bodström, född 1962, är advokat och var under åren 2000 till 2006 justitieminister. Mellan 2002 och 2010 var han riksdagsledamot och ordförande för justitieutskottet från oktober 2006 till oktober 2010.

– Jag har bott i flera olika delar av Stockholm, både i norr- och söderort, och jag ser verkligen fram emot att få arbeta med frågor som rör hela länet. Även om jag trivs bra som advokat är det här en chans som jag inte kan missa. Länsstyrelsen har en viktig roll i Stockholms län och tillsammans med andra samhällsaktörer kan vi göra mycket i frågor som till exempel bostäder, infrastruktur, näringsliv, integration och idrott. Att därtill få jobba i ett län som har en av världens vackraste huvudstäder är fantastiskt, säger Thomas Bodström i ett pressmeddelande.

Läs mer om utnämningen här.