Den pakistanske advokaten Bilal Anwar Kasi mördades den 8 augusti av okända gärningsmän i staden Quetta. I ett sprängattentat senare under dagen dödades åtminstone ytterligare 55 advokater, och många skadades.

Advokat Bilal Kasis bil besköts av två odentifierade angripare på motorcykel när han var på väg från hemmet till domstolskomplexet i provinsen Baluchistans huvudstad Quetta. Bilal Kasi var sedan 2014 ordförande i provinsen Baluchistans advokatsamfund Balochistan Bar Council.

Senare under dagen dödades minst 70 personer och över 110 personer skadades, när en bomb exploderade på sjukhuset Quetta Civil Hospital dit Bilal Kasi hade förts. Bombexplosionen, som tros vara en självmordsattack, följdes av skottlossning. De flesta av de dödade och skadade var sörjande jurister som hade samlats på sjukhuset. Även journalister och TV-fotografer fanns bland offren, liksom minst åtta släktingar till Bilal Kasi.

Bland dem som dödades vid sprängattentatet mot sjukhuset fanns Balochistan Bar Councils tidigare ordförande, advokaten Baz Muhammad Kakar.

De senaste månaderna har flera advokater mördats i Baluchistan. I juni sköts advokaten Amanullah Achakzai, som var rektor för juristutbildningen på Baluchistans universitet, till döds i sin bil av okända attentatsmän i Quetta. Och den 3 augusti sköts likaså advokaten Jahanzeb Alvi ihjäl av okända, beväpnade män i Quetta.