Idag, den 8 november, bjöd Hildary tillsammans med Advokat i framtiden in till lunchföreläsning som gästades av Oisín Cantwell, kolumnist och journalist på Aftonbladet.
– Jag försöker ägna mig åt folkbildning, en klassisk journalistisk disciplin, som i en tid med sjunkande upplagor och redaktionella resurser är satt på undantag. Den som gör anspråk på folkbildning bör också ha rätt, sa han och berättade att han därför ibland låter jurister läsa hans texter innan de går till tryck.

Oisín Cantwell, som fick Advokatsamfundets journalistpris 2014, menade att han tycker att det finns vissa likheter mellan hans skrå och advokaternas.
– Den goda journalistiken påminner om advokatens roll. Vi står båda på människans sida och båda har i uppdrag att granska makten och hålla ögonen på staten.

Han gav även inför det 50-talet åhörare sina personliga reflektioner om medialandskapet och talade om ett antal uppmärksammande våldtäktsmål där hans ansåg att fler medier underblåst det samhälleliga drev som följde.
– Uthängning med namn och bild i medier blir vanligare och vanligare. Jag gillar det inte, men tror att det hänger samman med att samhället blivit hårdare och såväl vissa politiker som en stor del av befolkningen vill se hårdare tag.

Han uppmanade också fler advokater att låta sig intervjuas av medier i större utsträckning.
– Inte minst i uppmärksammade mål tycker jag att det är det viktigt att advokater ställer upp på intervjuer. Det gagnar sällan klienten att låta bli, sa Oisín Cantwell.