Anne Ramberg höll ett välkomstanförande
Anne Ramberg

Robert Egnell, professor på Försvarshögskolan och senior fellow vid Georgetown University, diskuterade i den inledande huvudföreläsningen utifrån sina erfarenheter av arbete i militära och civila organisationer strategier för att uppnå inte bara ökad jämställdhet, utan också effektivare organisationer och bättre verksamhetsresultat.

Robert Egnell
Robert Egnell

Tre seminarier hölls parallellt under eftermiddagen.

Domarnämndens kanslichef Heléne Lövung och legitimerade psykologen Peter Starck talade om Domarnämndens arbete utifrån ett ledarskapsperspektiv. Bland annat diskuterade de betydelsen av personlighets- och begåvningstester vid rekrytering av chefsdomare.

Heléne Lövung och Peter Starck
Heléne Lövung och Peter Starck

Charlotta Kronblad, jur. kand., civilekonom och ekonomie magister med erfarenhet från affärsjuridisk advokatbyrå, forskar på Chalmers tekniska universitet om digitalisering av professionell serviceindustri. Hon talade om hur möjligheter och risker med digitaliseringen av den juridiska tjänstemarknaden och hur företagen kan möta framtidens förändringar.

Charlotta Kronblad
Charlotta Kronblad

Riksdagsledamoten och tidigare EU- och demokratiministern Birgitta Ohlsson presenterade sin debutbok Duktiga flickors revansch. Hon diskuterade motståndet, möjligheterna och myterna kring kvinnors prestationer och gav praktiska råd om hur man som kvinna tar sig fram i arbetsliv och karriär.

Birgitta Ohlsson
Birgitta Ohlsson

Sara Öhrvall avslutade därefter dagens program med en hisnande fascinerande föreläsning om digitaliseringens påverkan på samhällsstrukturen, individernas beteenden och företagens affärsmöjligheter.

Sara Öhrvall
Sara Öhrvall

Läs mer i nästa nummer av Advokaten.