Om verksamheten på kansliet

Alla Sveriges drygt 5 800 advokater är ledamöter av Sveriges advokatsamfund. Advokat är en i lag skyddad titel. Enbart den som är ledamot av Advokatsamfundet har rätt att kalla sig advokat.

Advokatsamfundet har sitt kansli i egen byggnad på Norra Djurgården i Stockholm. Här arbetar ca 35 personer. Den dagliga verksamheten leds av samfundets generalsekreterare, som också är chef för kansliet. Kansliet fungerar som serviceorgan åt advokater samt åt Advokatsamfundets styrelse och disciplinnämnd m.fl. Kansliet inrymmer också tidskriften Advokatens redaktion, samfundets kursverksamhet, Stiftelsen Juridiska Biblioteket m.m.

Arbetsbeskrivning

Vaktmästaren fyller en viktig servicefunktion på kansliet. I anställningen ingår bland annat konferensservice, expediering/kopiering, fastighetsskötsel, inköp av kontorsmaterial, posthantering, bud och arkivering.

Vem är du?

Vi söker en vaktmästare på heltid med erfarenhet av arbete på kontor. Du är öppen, driven, lyhörd, organisatoriskt lagd, lösningsorienterad, stresstålig och prioriteringsskicklig vid akuta situationer samt inte minst mycket serviceinriktad.

Goda IT-kunskaper är meriterande. B-körkort är ett krav.

Du erbjuds:

Du kommer att bli en del av Advokatsamfundets kansli och du kommer att dela härliga lokaler med trevliga kollegor. Du erbjuds även subventionerad lunch med Rikskortet, fria hälsokontroller och pensionsplan enligt ITP1.

I denna process samarbetar Sveriges advokatsamfund med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du därför välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefon 073-310 95 85 alternativt via e-post helena.woodcock@jurek.se. Du är välkommen att ansöka denna tjänst via Jureks webbplats www.jurek.se. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Sista ansökningsdag

Vi går igenom urvalet löpande, så skicka gärna in din ansökan redan i dag!

Område

Stockholm, Stockholms län